Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, недеља, 22.05.2022

Мировић означио почетак МТБ трке у оквиру манифестације „Tour de Fruška“

Читај ми

Читај ми
AA

Председник Покрајинске владе Игор Мировић означио је данас у Врднику почетак МТБ маратона у оквиру спортско-рекреативне манифестације „Tour de Fruška“, до сада најмасовније трке тог типа у Србији, која је окупила више од 300 такмичара.

„Велики број љубитеља бициклизма и природе овог викенда је на Фрушкој гори. Професионални бициклисти и рекреативци упустили су се у ову јединствену авантуру на два точка, промовишући овај спорт, али и значај здравог живота и боравка у природи“, изјавио је председник Мировић, који је и председник Организационог одбора те манифестације.

Он је оценио да је првог дана манифестације, у суботу, све протекло у најбољем реду, уз ангажовање великог броја људи.

„Трке су биле изузетно посећене, почев од ′Трејл трке′ кроз шумску стазу којом се до сада није трчало, преко динамичне ′Елиминатор трке′ на стандардним планинским бициклима, па све до друмског изазова ′Попов чот′ по најлепшим пределима Фрушке горе, који је био намењен свима онима који уживају у бициклизму, а не желе да се такмиче“, рекао је Мировић и додао да су велику пажњу привукле и трке за најмлађе учеснике, као и Ноћни базар.

Председник је овом приликом захвалио организаторима, свим службама и волонтерима који су, како је рекао, уложили велики труд у организовање овог догађаја.

„Манифестација је испунила циљ – поред промоције бициклизма, на најлепши начин представили смо лепоте и знаменитости Фрушке горе и привреду наше Војводине, а Врдник је добио озбиљан догађај којим ће се наредних година поносити“, навео је Мировић.

Директор манифестације „Tour de Fruška“ Иван Арпаш захвалио је свим такмичарима, учесницима и посетиоцима на великом одзиву, уз поруку да се видимо и следеће године на дводневној бициклистичкој авантури кроз Фрушку гору.

Данас је, у исто време када и МТБ маратон, стартовала и трка електричних бицикала „Велика награда Врдника“.

fixed-img