Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, понедељак, 05.09.2022

Мировић: Покрајинска влада издвојила 800 милиона динара за одржавање саобраћајница на територији Града Новог Сада

Читај ми

Читај ми
AA

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић потписали су данас Уговор о финансирању Пројекта повећања безбедности саобраћаја одржавањем објеката путне привреде ‒ одржавањем саобраћајница на територији Града Новог Сада, за шта је Покрајинска влада издвојила 800 милиона динара.

„Изузетно сам задовољан чињеницом да смо припремили један велики посао за Нови Сад и све његове грађане ‒ рехабилитација или реконструкција великог броја улица у Новом Саду. Уредили смо јавне финансије на покрајинском нивоу тако да имамо знатно већа средстава у односу на буџет пре него што је ова администрација ступила на снагу. План је да тај заједнички посао наставимо и следеће године. Ово је континуитет једне добре и конкретне сарадње”, изјавио је председник Мировић.

Према Мировићевим речима, наредних дана нас очекује расписивање јавне набавке за реконструкцију Студија М и за изградњу новог Музеја 2021.

„Настојаћемо да обезбедимо средства и за изградњу потпуно новог терена с вештачком травом на ђачком игралишту, с обзиром на то што смо пре две седмице санирали атлетску стазу. Завршили смо и пројектну документацију за уређење платоа испред Музеја савремене уметности. Заједно с Градом инвестираћемо и у реконструкцију десетак школских игралишта. Имамо један континуитет заједничке добре сарадње и пуно посла, морамо и више него до сада улагати да бисмо могли да пратимо тренд развоја града и када је реч о броју становника и када је реч о установама и институцијама које треба да добију адекватан простор или да буду уређене на бољи начин”, изјавио је председник Мировић.

Мировић је подсетио да је пре десетак дана покренута иницијатива за изградњу Научно-технолошког парка 2.

„Захваљујући већем и снажнијем буџету АП Војводине, Град Нови Сад је добио додатних 800 милиона динара за путну инфраструктуру. Колико су ово значајна и велика средства за наш град говори податак да буџет Града Новог Сада за ову област износи милијарду и двеста милиона динара”, изјавио је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и додао да је у последње две-три деценије ово највеће појединачно инвестирање у путну инфраструктуру града Новог Сада.

Градоначелник Вучевић подсетио је да Покрајинска влада и Град Нови Сад заједно раде и на другим пројектима попут реконструкције и очувања најстаријег дела града са Бачке стране – Алмашки крај, потписан је и Споразум о заједничком финансирању пешачко-бициклистичког моста, а план је да следеће године радимо и реконструкцију Булевара ослобођења.

Предмет овог уговора јесте реконструкција улица: Булевар Михајла Пупина (од Жарка Зрењанина до Варадинског моста, Булевар Јаше Томића (од Кисачке до Стевана Дороњског), Булевар Јована Дучића, Београдски кеј, Футошки пут, Кисачка, Хајдук Вељкова, Дожа Ђерђа, Гагаринова, Саве Ковачевића, Косовска, Војвођанска, Јована Суботића, Бајчи Жилинског, Приморска, Радомира Раше Радујкова, Јована Поповића (од Суботичке од Патријарха Павла) као и улице у Ветернику и Сремској Каменици.

fixed-img