Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, петак, 13.05.2022

Мировић: Покрајинска влада наставља са подршком раду Црвеног крста Војводине

Читај ми

Читај ми
AA

Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас председника Црвеног крста Војводине Дејана Укропину, поводом Недеље Црвеног крста, која се обележава од 8. до 15. маја.

На састанку је било речи о реализованим активностима и акцијама Црвеног крста, као и о плановима за наредни период.

Договорена је испорука пакета помоћи за избеглице из Украјине, којих, према евиденцијама, на територији Војводине има око три хиљаде. Пакети ће бити обезбеђени из робних резерви АП Војводине.

Како је истакнуто, у току 2021. године посредством Црвеног крста Војводине, у оквиру доборовољног давалаштва, прикупљено је више од 50.000 јединица крви, програм народних кухиња којим је обухваћено 9.300 социјално најугроженијих грађана, за које је припремљено 1,7 милиона оброка, реализован је у 24 организације Црвеног крста, обезбеђени су пакети помоћи за 33.000 породица, док је захваљујући подршци Покрајинске владе 564 деце из социјално угрожених породица боравило на одмору и опоравку.

С тим у вези, председник Мировић је подсетио на то да су средствима Покрајинске владе обновљене и опремљене установе Црвеног крста и одмаралишта за децу из угрожених породица у Бачкој Паланци, Бачком Моноштору и на Вршачком брегу.

Председник је рекао да Влада на чијем је челу води одговорну социјалну политику пружајући помоћ свима којима је она неопходна, најавивши да ће данас бити отпремљен нов контингент помоћи Епархији рашко-призенској.

У разговору је истакнуто да је циљ овогодишње кампање Недеље Црвеног крста да повеже људе кроз хуманост и да подсети све да својим делом и ангажовањем могу помоћи најугроженијима.

Захваливши Покрајинској влади на континуираној подршци, председник Црвеног крста Војводине Дејан Укропина рекао је да су волонтери база њихове организације, без којих не би били у прилици да реализују активности, поручивши да о њиховом доприносу говори податак да је током 2021. године било ангажовано 3.700 волонтера који су друштвеној заједници поклонили 411.000 часова ангажмана.

Састaнку је присуствовао и секретар Црвеног крста Војводине Бошко Митрашиновић.

 

 

 

fixed-img