Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, уторак, 20.02.2024

Мировић примио делегацију иранске Провинције Маркези

Читај ми

Читај ми
AA

Председник Покрајинске владе Игор Мировић састао се данас са замеником гувернера за економске послове и регионални развој иранске Провинције Маркeзи Хасаном Мирзаханијем, са којим је разговарао о могућностима интензивирања привредне сарадње АП Војводине и те иранске регије.

Саговорници су се сагласили да је интересовање за сарадњу обострано, а да су пољопривреда и индустрија области у којима постоји највећи потенцијал за то.

Председник Мировић је истакао да су добри политички односи двеју земаља на свим нивоима добра основа за конкретизацију сарадње у свим друштвеним областима од обостраног интереса.

„Покрајинска влада ставиће све механизме у функцију јачања економских односа и овај састанак је значајан корак у том правцу“, рекао је председник Мировић истакавши да је неопходно обновити Споразум који је до 2014. године постојао између АП Војводине и Провинције Маркези.

Мирзахани је навео да је Провинција Маркези једна од најважнијих регија Ирана јер је средиште развоја индустрије и пољопривреде. Он је истакао одлучност у намери интензивирања сарадње на свим нивоима са Републиком Србијом, а да томе у прилог иде и чињеница да је први пут постављен трговински представник Ирана у нашој земљи.

Састанку у Покрајинској влади присуствовао је и амбасадор Исламске Републике Иран у Србији Рашид Хасан Пур Баеи, председник Привредне коморе Града Арака Насер Беуки и трговински аташе у Србији Фараз Чамани.

fixed-img