Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, петак, 09.02.2024

Мировић присуствовао потписивању уговора о изградњи пристаништа у Баноштору

Читај ми

Читај ми
AA

Председник Покрајинске владе Игор Мировић присуствовао је данас потписивању уговора о изградњи путничког пристаништа у Баноштору истакавши да је реч о великом пројекту који ће умногоме допринети развоју туризма у беочинској општини и целој Војводини.

„Захваљујући Влади Републике Србије у Војводини ће се градити пристаниште у Баноштору, али и у Апатину и Сремским Карловцима, као и марина у Сомбору, и тиме ћемо постати много атрактивнија дестинација за туристе који бродовима и крузерима долазе у нашу земљу“, изјавио је Мировић.

Председник је рекао да инвестирање у унапређење наутичке понуде подразумева и улагање у пратећу инфраструктуру и садржаје, што треба додатно да привуче туристе.

„Очекује нас велики посао како бисмо унапредили и ојачали нашу туристичку понуду и ово је важан пројекат који представља корак у том правцу“, навео је председник Мировић.

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфрастуктуре Горан Весић изјавио је да је важно што ће се у Баноштору градити још један пристан на Дунаву, јер све више туриста долази крузерима у Србију, истакавши да је вредност овог пројекта 3,4 милиона евра.

„Прошле године смо имали 35 одсто више туриста који су дошли у Србију реком него 2022. године. Тај тренд ће се наставити и држава мора да изгради неопходну инфраструктуру како бисмо их задржали у нашој земљи“, нагласио је министар Весић и додао да је и изградња баношторског пристаништа једна од активности у оквиру капиталног пројекта „Заплови Србијом“.

Уговор о регулисању међусобних права и обавеза на реализацији овог пројекта потписан је између Министарства туризма и омладине, Општине Беочин, Агенције за управљање лукама и Дирекције за водне путеве.

Догађају је присуствовао и покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић.

fixed-img