Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, среда, 08.02.2023

Мировић: У току припреме за изградњу брзе саобраћајнице од Сомбора до Кикинде

Читај ми

Читај ми
AA

„Ове године почеће изградња брзе саобраћајнице Iб реда, од граничног прелаза Бачки Брег са Мађарском до граничног прелаза Наково са Румунијом, односно од Сомбора до Кикинде, у дужини од 175 километара, која ће трајати наредне две до три године. Заједно са министром грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Гораном Весићем, представницима „Коридора Србије“, „Путева Србије“, свих локалних самоуправа које се налазе на траси пута – Сомбора, Куле, Врбаса, Србобрана, Бечеја, Новог Бечеја и пројектантима дефинисали смо циљеве и задатке за овај велики и важан посао за целу Србију, посебно за север Војводине“, изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић након састанка радне групе за праћење реализације овог пројекта.

Према Мировићевим речима, радови на овој саобраћајници почињу на деоници од Бачког Брега према Сомбору.

„На иницијативу председника Републике Александра Вучића, Влада Србије припремила је неопходне процедуре да током прве половине године почну радови на изградњи ове саобраћајнице. Настављамо са обновом Србије, са изградњом путева, и то је оно чиме ћемо моћи да се поносимо“, истакао је Мировић.

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић изјавио је да ће ова саобраћајница бити покретач развоја Војводине.

„Направили смо заједничку радну групу и ово је пример како треба да радимо. Овај пут промениће живот људи на северу Војводине, обезбедиће и нове инвестиције, нова радна места, развој туризма и свих других делатности, а представљаће и најбржу везу између једног дела Румуније и Мађарске“, рекао је Весић и нагласио да Војводину у наредним годинама очекују велика инфраструктурна улагања.

Министар је изразио очекивање да ће током ове године бити потписан и уговор за изградњу брзе саобраћајнице Београд – Зрењанин – Нови Сад.

fixed-img