Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 15.12.2022

Мировић уручио новчане награде и признања најталентованијим ученицима у Војводини

Читај ми

Читај ми
AA

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас награде „Таленти 2022“ најуспешнијим даровитим ученицима и њиховим менторима са територије АП Војводине за врхунске резултате које су постигли на такмичењима у земљи и иностранству у областима науке, технике, уметности и језика током школске 2021/2022. године.

Ове године је осморо даровите деце добило специјалне награде с новчаним износом, њих 77 добило је дипломе с појединачним новчаним наградама, а награђена су и два хора и један школски оркестар. Дипломе и новчане награде добило је 75 ментора, a додељене су и похвале за 258 ученика.

Захвалност за успехе које су ова даровита деца до сада остварила, према Мировићевим речима, дугујемо њиховим родитељима који су улагали у њих, трудили се и борили заједно са њима.

„Захвалност дугујемо и вашим наставницима, који су имали вере и подстицали вас да дођете до резултата којима се данас  поносимо. Али пре свега, захвалност дугујемо вама – најбољим, најталентованијим ученицима“, нагласио је Мировић.

Председник је подсетио на то да се награда талентованим ученицима додељује више од две и по деценије, те да за то време из године у годину сведочимо томе да се у њих мора више улагати, и да је то принцип који морамо неговати у животу и раду.

Мировић је додао да данас, пребирајући по нашој традицији и сећању, говоримо о свима онима који су постизали велике резултате и досезали висине у учењу и развоју, онима који су створили све оно што нас окружује, градили школе, деловали у јавном животу, уметности, књижевности.

„Неки од њих су добитници ових признања минулих деценија, неки нису, али су успели да се уграде у темеље свега онога што је данас највиша вредност наше заједнице. Уверен сам да ћете следити њихов пут и да ћемо за неко време говорити о вама,  као о најуспешнијим људима, школованим, образованим, достојанственим и часним, који ће водити наше друштво у будућности“, рекао је председник Мировић.

Догађају је присуствовао и покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста.

fixed-img