Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, петак, 22.03.2024

Мировић: За изградњу постројења за пречишћавање отпадних вода у Врднику 850 милиона динара

Читај ми

Читај ми
AA

Председник Покрајинске владе Игор Мировић присуствовао је данас потписивању уговора за изградњу постројења за пречишћавање отпадних вода у Врднику, инвестиције вредне 850 милиона динара, коју ће у целости финансирати Покрајинска влада преко Управе за капитална улагања Војводине.

Изградња постројења је повезана са завршетком изградње канализационе мреже и колектора у насељу Врдник, као и са изградњом друге инфраструктуре у Бањи Врдник.

„Ово је веома важна инвестиција за Врдник јер ће допринети заштити вода и очувању животне средине, развоју привреде и унапређењу туристичке понуде овог краја“, рекао је председник Мировић изразивши очекивање да ће инвестиција бити реализована у наредне две године.

Мировић је истакао да је Бања Врдник трећа бања по броју посетилаца у Србији, те изразио уверење да ће се улагањима у комуналну и другу инфраструктуру допринети доласку још већег броја туриста, али и даљем инвестирању.

Председник Мировић подсетио је и на то да је у току реализација и других инвестиција у Врднику попут изградње саобраћајне и друге инфраструктуре у комплексу Врдничке куле и у самом центру, што заједно са пројектом изградње пречистача, представља улагање веће од милијарду и 200 милиона динара.

„Ириг има велики потенцијал у винском, верском, конгресном и бањском туризму и верујем да ћемо наредних година сведочити о великој експанзији свих места која гравитирају овом крају, а томе ће свакако допринети и изградња Фрушкогорског коридора, чији је значај немерљив“, навео је председник Мировић.

Уговор за пројекат потписали су председник Општине Ириг Тихомир Стојаковић и представник извођача радова, директор фирме Roaming Networks Михаило Мрђа.

„Ово је највећа инвестиција у историји општине Ириг, која ће, надамо се, допринети већем броју туриста у Врднику наредних година“, изјавио је Стојаковић захваливши Покрајинској влади на подршци.

fixed-img