Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 12.05.2022

Мировић: За нове инвестиције у пољопривреду и водопривреду више од 1,22 милијарде динара

Читај ми

Читај ми
AA

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас 45 уговора представницима 31 локалне самоуправе о суфинансирању изградње, санације, реконструкције и израде техничке документације водних објеката у јавноj својини и објеката фекалне канализације, и за суфинансирање уређења атарских путева и отресишта на територији АП Војводине у 2022. години.

Реч је о уговорима чија је укупна вредност милијарду и 227 милиона динара, од чега је Покрајинска влада определила готово 794 милиона, а остатак локалне самоуправе.

„Удружујући се са локалним самоуправама, уложићемо знатна средства у ове важне пројекте који ће довести пијаћу воду у домаћинства и индустријске зоне, те омогућити безбедно одвођење и пречишћавање фекалних вода, као и уређење атарских путева. Снабдевање водом у Војводини једно је од најсложенијих питања на којем ћемо у годинама пред нама радити још више, како на реконструкцији бунара у мањим срединама, тако и на изградњи нових и обнови постојећих постројења у већим срединама“, рекао је председник Мировић.

Председник је подсетио на то да је средствима Владе Србије изграђена фабрика воде у Вршцу, средствима Покрајинске владе у Ковачици, те да су току припреме за изградњу и реконструкцију три фабрике пијаће воде – у општинама Темерин, Оџаци и Беочин, које ће, како је најавио, бити завршене за највише годину и по дана.

„Захваљујући заједничком раду Владе Србије, Покрајинске владе и локалних самоуправа, радимо на томе да и у изградњи фабрика воде и у пројектима који се односе на канализациону мрежу достигнемо стандард који имају друге развијене земље“, навео је Мировић и истакао да Покрајинска влада има степен реализације буџета у једној години већи од 95 одсто.

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић нагласио да је од укупног износа средстава, за реализацију 18 пројеката за водне објекте и пет пројеката за објекте фекалне канализације опредељено 665 милиона динара, док је вредност 22 уговора за уређење атарских путева и отресишта 561, 8 милиона динара.

 

fixed-img