Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, субота, 16.03.2024

Најбољи студенти Универзитета у Новом Саду отпутовали на Копаоник

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић испратио је данас 200 најбоље рангираних студената са факултета Универзитета у Новом Саду на Копаоник. Заједно са новосадским студентима на скијање је пошло и по 10 најбољих студената Универзитета у Приштини са седиштем у Косовској Митровици и Универзитета у Бањој Луци, као и 10 студената Медицинског факултета у Новом Саду, чланови Секције прве помоћи, награђени за изузетну хуманост и несебичну подршку здравственом систему.

Студенти ће на Копаонику боравити до 23. марта у оквиру пројеката – „Зимске едукативне и рекреативне активности студената – Мост хуманитарне и братске сарадње 2024“ и „Зимске едукативне и рекреативне активности студената – Најбољи међу нама 2024“.

Секретар Милошевић је рекао да је међу активностима које Секретаријат финансира ово једна од важнијих у вредносном смислу, јер представља суштину улагања у високо образовање, а то је улагање у људе.

„Ови млади људи су међу најбољима на Универзитету у Новом Саду и ми смо ту да их подржимо, не само у вези са студентским смештајем и исхраном, већ су нам веома важне и њихове здравствене, културне и остале потребе. Свесни смо да ће они сутра бити носиоци породичних, али и јавних обавеза. Овакве акције изражавају пуноћу студирања, које није само испуњавање обавеза и основних потреба, већ и њихова надоградња”, истакао је професор Милошевић.

Према његовим речима, овај пројекат финансира Покрајинска влада, а успешно га реализује Студентска асоцијација Факултета спорта и физичког васпитања, већ седму годину заредом.

„Када неко спроведе објективне критеријуме у одабиру, а бирају се они најбољи када је реч о успеху током студирања и то је једини критеријум, онда је то изузетно стимулативно за њих и они тад имају осећај да су прихваћени и да је њихов труд препознат”, навео је Милошевић.

Реализатор овог пројекта, чији је циљ повезивање омладине, студената и стручњака и промовисање вредности као што су образовање, физичка активност и заједништво, јесте Студентска асоцијација Факултета спорта и физичког васпитања, а средства у износу од преко 9,8 милиона динара обезбедио је Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност.

Током боравка на Копаонику студенти ће имати прилики да у оквиру радионица стекну или прошире знања из здравственог васпитања, прве помоћи и професионалне оријентације у природи, али и да усаврше скијашко умеће.

Поред студената, тамо су се упутили и професори Факултета спорта и физичког васпитања у Новом Саду, који ће им у улози инструктора скијања пружити стручну подршку.

fixed-img