Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, понедељак, 18.03.2024

Наставак сарадње Покрајинског секретаријата за привреду и туризам и Гаранцијског фонда АП Војводине

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић и директор Гаранцијског фонда АП Војводине Ђорђе Раковић потписали су данас уговор у укупној вредности од 80 милиона динара за нове програмске активности Фонда утврђене финансијским планом Секретаријата у 2024. години.

Ово је четврта година заредом интензивне сарадње ресорног секретаријата и Гаранцијског фонда, а циљ овог уговора јесте унапређење конкурентности привреде заједничким активностима и пројектима.

Овом приликом Иванишевић је истакао да ресорни секретаријат и Гаранцијски фонд удружују средства како би ојачали финансијске институције чији је оснивач Покрајина, са циљем квалитетнијег изласка корисника Фонда на тржиште, у смислу кредитирања код пословних банака уз заједничко учешће на сајамским манифестацијама.

„Са данашњим уговором Покрајинска влада је наменила укупно 500 милиона динара за Гаранцијски фонд путем ресорног секретаријата, јер јак Фонд подразумева боље кредитне услове за све привреднике и пољопривреднике на територији АП Војводине“, рекао је Иванишевић и подсетио на то да је Секретаријат на овогодишњем Међународном сајму туризма у Београду, захваљујући Гаранцијском фонду, представио све оно што Војводина јесте.

Он је истакао и дугогодишњу успешну сарадњу са Туристичком организацијом Војводине, Развојним фондом АП Војводине и другим институцијама и социјалним партнерима у Војводини, и додао да ће и у наредном периоду бити настављена политика њиховог јачања, као и међусобних веза.

Присутнима се обратио и директор Гаранцијског фонда Ђорђе Раковић, који је навео да су субвенције Секретаријата и гарантне линије Фонда довољне да привредници и пољопривредници реализују своје пројекте.

„Гаранцијски и Развојни фонд АП Војводине пружају повољније услове него пословне банке. Субвенције често нису довољне да се спроведе инвестиција и привредници траже остатак средстава код банака. Гаранцијски фонд је ту да обезбеди лакши пут ка финансијском тржишту – боље услове, нижу каматну стопу, дужи грејс период и ануитете плаћања који клијенту одговарају“, истакао је Раковић.

fixed-img