Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, понедељак, 18.03.2024

Одржана комеморација поводом смрти новинара Ђорђа Вукмировића

Читај ми

Читај ми
AA

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обратио се данас на комеморацији у Новом Саду поводом смрти истакнутог новинара и публицисте Ђорђа Вукмировића, поручивши да ће га памтити као посвећеника изабраног по критеријуму мере и части да буде новинар, као радозналца и зналца писане речи.

„Од апатинског Гласа комуне преко Дневника, Спорта до Танјуга, и напослетку до важног места у Покрајинској влади, где смо у ових осам година сарађивали, више као добри пријатељи и дугогодишњи сарадници, ценећи његову искреност, пожртвованост и професионалност у последњим часовима. Од првог дана новинарског битисања осетљив на људе, на њихове потребе, привржен темама често на граници забрањених, храбар извештач и са ратом захваћених делова некадашње Југославије, био је увек одмерен у неком само њему знаном фер-плеју који га је водио и којим се руководио минулих година у нашој непосредној сарадњи“, рекао је Мировић.

Наш Ђорђе, како је навео, био је борац за човека, за слободу текста, и то слободу из аргумената, знања, непобедив.

Мировић се у обраћању присетио 1997. године и Ђорђевог доласка у Нови Сад.

„Виђали смо се често на конференцијама за штампу и ван тога, и ја сам од почетка знао да ће нам се путеви укрстити у тренутку када је тим који још увек водим добио задатак да Војводину усмери ка успеху, и он је несумњиво био део нашег заједничког успеха, био је приврженик традиције, најбољих народних особина, народног духа и карактеристика“, казао је Мировић.

Ђорђе Вукмировић рођен је 8. новембра 1954. године у Госпићу. Посветио је свој живот новинарству и оставио неизбрисив траг у овој професији.

fixed-img