Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 14.03.2024

Почели радови на опремању индустријске зоне у Новом Бечеју

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић посетио је данас Нови Бечеј, где је са председником те општине Сашом Максимовићем обишао почетак радова на изградњи дела саобраћајница у индустријској зони „Излаз”.

Софић је подсетио на то да је у питању пројекат вредан 180 милиона динара, од чега је ресорни секретаријат определио 140 милиона, док је преосталих 40 милиона обезбеђено из општинског буџета.

„Ово је субвенција из прошлогодишњег конкурса којим смо за опремање индустријских зона у пет локалних самоуправа усмерили 500 милиона динара. У току су радови на изградњи дела саобраћајнице која обезбеђује приступни пут ка парцелама за које су се већ одлучила два велика инвеститора, белгијски и амерички. Покретањем погона, само у првој фази производње, они ће отворити преко 200 нових радних места”, рекао је Софић.

Он је најавио да ће у другој половини године Секретаријат расписати нови конкурс и да ће у опремање индустријских зона усмерити још 500 милиона динара.

Председник Општине Нови Бечеј Саша Максимовић навео је да је у питању зона са 200 хектара расположивог земљишта, од чега је 150 хектара намењено за стране и домаће инвеститоре.

„Ово је од изузетног значаја за будућност општине Нови Бечеј. Захваљујући Развојној агенцији Војводине, већ имамо два нова инвеститора и у наредним фазама њихове производње очекујемо и до 700 запослених радника”, казао је Максимовић и истакао да су инвеститори спремни да одрже републички просек када су плате у питању.

Обиласку је присуствовао и директор Развојне агенције Војводине Дарко Буљешевић.

fixed-img