Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 23.06.2022

Покрајински секретар Предраг Вулетић у посети Бачкој Паланци

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић посетио је данас Геронтолошки центар Бачка Паланка и том приликом уручио уговоре диркторкама Геронтолошког центра Бачка Паланка, Центра за социјални рад Бачка Паланка и Општинској организацији Црвеног крста.

Покрајински секретар је рекао да је у претходних шест година у систем социјалне заштите уложено 1,5 милијарди динара, а само ове године 260 милиона.

На конкурсу Покрајинског секретаријата учествовале су и установе из Бачке Паланке и њима су опредељена око 22 милиона динара, од чега 3,3 милиона Центру за социјални рад , а 18 милиона Геронтолошком центру Бачка Паланка. Средства која су одобрена намењена су куповини неоходне опреме, медицинске опреме, али и додатним активностима у раду са корисницима.

„Део система социјалне заштите су и удружења грађана. На претходном конкурсу удружењима грађана је додељено 10 милиона динара. Једно од удружења које својим деловањем доприноси хуманијем и бољем друштву је и Општинска организација Црвеног крста, па је оправдано и њима помоћи суфинансирањем њихових активности“, истакао је Вулетић.

Након посете Геронтолошком центру покрајински секретар је обишао одмаралиште Црвеног крста Багремара,  где се одржавао први сусрет установа.

Удружење послодаваца установа социјалне заштите Војводине кроз пројекат „Увек заједно“, подржаног од стране Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова, организовало је сусрете корисника четири установе из  различитих категорија  смештајних капацитета. Учесници сусрета су поред излагања својих радова имали прилику да учествују у активности чији је један од основних циљева међугенерацијска сарадња и поштовање различитости.

fixed-img