Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, петак, 17.05.2024

Потпредседница Божић обишла Сигурну женску кућу у Новом Саду

Читај ми

Читај ми
AA

Поводом Националног дана сећања на жене жртве насиља, који се обележава 18. маја, потпредседница Покрајинске владе Сандра Божић посетила је данас Прихватилиште Сигурне женске куће за жене и децу угрожене породичним насиљем, организациону јединицу Центра за социјални рад Новог Сада.

Том приликом, руководилац Сигурне женске куће Нада Падејски Шекеровић упознала је потпредседницу Божић са радом ове установе социјалне заштите.

Током прошле године, у Центру за социјални рад било је 2.256 пријава за насиље у породици, а од почетка ове године до данас 1.123 пријаве.

Приликом данашње посете, истакнуто је да је неопходна борба целокупне заједнице против овог друштвеног проблема, те да је најзначајнији вид подршке женама жртвама насиља њихово економско оснаживање.

Покрајинска влада, преко Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова, спроводи конкурс за доделу средстава за реализацију програма новог запошљавања жена које су у ситуацији партнерског и породичног насиља у Војводини, са циљем њиховог оснаживања.

На крају обиласка, потпредседница је нагласила да ће Покрајинска влада наставити са подршком установама које пружају помоћ женама жртвама насиља, јер порука друштва мора бити јасна – а то је нулта толеранција насиљу према женама.

fixed-img