Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 25.05.2023

Потпредседник Ћурчић посетио штанд Агробизнис инкубатора Сремска Митровица на Међународном пољопривредном сајму

Читај ми

Читај ми
AA

Потпредседник Покрајинске владе Бранко Ћурчић обишао је данас, на Међународном пољопривредном сајму у Новом Саду, штанд Агробизнис инкубатора Сремска Митровица, на ком је 20 пољопривредних произвођача са територије Срема представило преко 100 производа.

„Покрајинска влада је, у сарадњи са струком, пре две године основала Агробизнис инкубатор Сремска Митровица, с циљем да се произвођачима воћа, поврћа, месних и млечних прерађевина из тог дела Срема помогне да унапреде пословање, да пласирају производе на тржиште и тиме остваре економску добит“, истакао је потпредседник Ћурчић након обиласка штанда.

Потпредседник је нагласио да учешће на овогодишњем Пољоприведном сајму и велико интересовање како произвођача, тако и купаца који желе да набаве производе из тог дела Војводине, говори да је идеја о оснивању првог агробизнис инкубатора у Војводини била добра.

„Успешно пословање Агробизнис инкубатора у Сремској Митровици, за само две године постојања, показује да смо на добром путу. Користећи искуства добре праксе из окружења, треба да радимо на томе да се овакви агробизнис инкубатори оснују и у другим деловима Војводине, али и целе Србије“, рекао је потпредседник Ћурчић.

Декан Пољопривредног факултета у Новом Саду проф. др Недељко Тица казао је да је прво представаљање Агробизнис инкубатора Сремска Митровица на Пољопривредном сајму веома успешно, о чему говори и око 20 награда које су произвођачи из Срема добили за своје производе – сиреве, сухомеснате и млечне производе и вино.

„Број чланица Агробизнис инкубатора повећава се из дана у дан. Драго ми је што су пољопривредни произвођачи, пре свега са територије Сремске Митровице, следили нашу заједничку визују да обједињени могу да буду успешнији, да створе нове производе и да их промовишу“, рекао је декан Тица.

Он је додао да је пут који је трасиран покретањем Агробизнис инкубатора у Сремској Митровици показатељ како у будућности треба да уређујемо односе када је у питању развој пољопривреде и прехрамбене индустрије и промоција производа.

Агробизнис инкубатор у Сремској Митровици основали су Покрајинска влада, Пољопривредни факултет у Новом Саду, Агенција за рурални развој Града Сремске Митровице и тамошња Пољопривредна стручна служба.

fixed-img