Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, среда, 02.02.2022

Саопштење са седнице Покрајинске владе

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајинска влада издвојила је укупно 21 милион динара за решавање стамбеног питања породица из АП Војводине куповином некретнине чији ће власник бити жена.

Циљ ове мере је унапређење положаја жена и њихово економско оснаживање повећањем броја власница непокретности. Статистика показује да су жене власнице некретнина у 13,95 одсто случајева и сувласнице у 12 одсто.

Право на доделу ових бесповратних средстава на конкурсу који ће бити расписан имају породице – брачне и ванбрачне заједнице, као и једнородитељске породице (самохране мајке), које немају стамбени простор у свом власништву или сувласништву.

На данашњој седници је донето решење да се Општини Тител усмери 42 милиона динара за радове на уређењу трга у Шајкашу – угао улица Петра Драпшина и Николе Тесле.

За наставак реализације пројекта обнове градитељског наслеђа Новог Сада и Петроварадина издвојено је 32,7 милиона динара за Мали Лиман – обнову фасада на објектима у улици Јована Ђорђевића 1, 5 и 7.

Средства у износу од 38,7 милиона динара издвојена су за реконструкцију атлетске стазе Центра за спорт Факултета за спорт и физичко васпитање у Новом Саду. На овом спортском терену одржава се настава и спортско-рекреативне активности студената тог факултета, као и осталих студената Универзитета у Новом Саду.

fixed-img