Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, среда, 21.06.2023

Саопштење са седнице Покрајинске владе

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајинска влада је издвојила четири милиона динара за набавку новог аналогног рендген апарата с подним носачем РТГ цеви за потребе Дома здравља „Др Ђорђе Бастић” у Србобрану.

Дом здравља у Србобрану обезбеђује здравствену заштиту за 15.500 становника, а пре три године је добио нову радиографску станицу за дигитализацију. Постојећи РТГ апарат у тој здравственој установи стар је више од две деценије и није у функцији, због чега пацијенти из Србобрана радиoлошку дијагностику обављају у домовима здрaвља у другим градовима. Набавком новог РТГ апарата обезбедиће се несметано функционисање србобранског Дома здравља и пружање здравствене заштите становницима у тој општини.

Покрајинска влада финансираће и боравак деце из хранитељских породица и деце под старатељством, која су корисници Центра за социјални рад Бачка Паланка, на летовању у Чању у Црној Гори. За смештај и превоз малишана и њихових пратилаца, издвојено је 1,2 милиона динара.

Покрајинском заводу за спорт и медицину спорта усмерено је 6,5 милиона динара за израду пројектно-техничке документације за изградњу новог објекта Завода.

fixed-img