Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, среда, 06.09.2023

Саопштење са седнице Покрајинске владе

Читај ми

Читај ми
AA

На данашњој седници Покрајинске владе донето је решење да се за финансирање опремања ембриолошке лабораторије Центра за репродуктивну медицину и вантелесну оплодњу у Општој болници у Суботици издвоји 30 милиона динара.

За финансирање радова на објектима Опште болнице у Вршцу, Специјалне болнице за психијатријске болести „Ковин” и почетка радова на санацији здравствене станице у Црвенки биће издвојено укупно 45,7 милиона динара. Дом здравља „Др Младен Стојановић” у Бачкој Паланци добиће аналогни мамограф и другу медицинску опрему у укупној вредности од 12,2 милиона динара.

Због експропријације објеката Јавног предузећа „Национални парк Фрушка гора” ради изградње коридора Е 21 и тунела кроз Фрушку гору, опредељено је 25,6 милиона динара за инвестиционо одржавање, реконструкцију, адаптацију и опремање објеката који су неопходни за обављање делатности тог јавног предузећа.

Покрајинска влада обезбедила је и средства у износу од девет милиона динара за набавку школске опреме за ученике од првог до осмог разреда у Републици Хрватској који наставу похађају на српском језику и ћириличном писму.

Граду Новом Саду биће усмерено 6,2 милиона динара за финансирање израде пројектно-техничке документације за извођење конзерваторско-рестаураторских и санационих радова на обнови фасада и кровова објекта Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици.

fixed-img