Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, среда, 13.09.2023

Саопштење са седнице Покрајинске владе

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајинска влада је издвојила готово 60 милиона динара за сузбијање комараца у локалним самоуправама на територији АП Војводине у којима су регистровани случајеви оболелих од грознице Западног Нила, с циљем спречавања даљег ширења те заразне болести.

Према подацима Института за јавно здравље Војводине,  у оквиру рутинског надзора, закључно са 11.9.2023. године, међу становништвом АП Војводине регистрована су 44 потврђена случаја оболевања од грознице Западног Нила. Пацијенти су са пребивалиштем на територији свих округа и то Јужнобачког округа (20), Западнобачког округа (7) Сремског округа (7), Јужнобанатског округа (4), Средњебанатског округа (3), Севернобачког округа (2) и Севернобанатског округа (1).

Покрајинска влада ће са 42,6 милиона динара финансирати изградњу пешачко-бициклистичке стазе од насељеног места Бачко Градиште до Бисерног острва. Пројектом је предвиђена изградња стазе укупне ширине три и по метра и дужине око 1.360 метара.

На данашњој седници Покрајинска влада дала је сагласност Геронтолошком центру „Бечеј” за радове на реконструкцији санитарних блокова. Радови у вредности од 5,1 милион динара биће финансирани из покрајинског буџета.

 

fixed-img