Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, среда, 21.09.2022

Секретар Божић: За подршку организовања традиционалних манифестација десет милиона динара

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић уручио је данас уговоре представницима удружења који су остварили право на бесповратна средства по основу конкурса за одржавање традиционалних манифестација.

Божић је истакао да суфинансирање традиционалних манифестација путем овог конкурса има за циљ промоцију и подизање капацитета сеоских средина, те боље повезивање пољопривредника ради проширења тржишта домаћих производа.

„ За средства на овом конкурсу пријавило се укупно 131 удужење, од којих је 106 имало исправне пријаве и чији представници су данас потписали уговоре о суфинансирању традиционалних манифестација.Укупан овогодишњи износ буџета за ову намену је 10 милиона динара, а максималан износ по пријави је милион динара. Вредност укупне инвестиције је 42 милиона динара, при чему Секретаријат субвенционише до 80 одсто трошкова прихватљиве инвестиције“, истакао је Божић и рекао да ће ресорни секретаријат наставити и у наредној години са овом подршком и позвао представнике удружења да редовно прате конкурсе.Он је подсетио и да је од 2016. године до сада Секретаријат путем овог конкурса подржао преко 800 традиционалних манифестација у нашој покрајини.

Ресорни секретар је том приликом најавио да ће у наредној години Секретаријат имати посебан конкурс намењен удружењима жена, која ће моћи да конкуришу за средства намењена само њима, за организацију традиционалних манифестација у Војводини.

fixed-img