Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, среда, 12.01.2022

Секретар Софић примио новоименованог амбасадора Србије у Египту

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић примио је данас у Покрајинској влади новоименованог амбасадора Србије у Арапској Републици Египат Мирослава Шестовића.

Током сусрета је оцењено да су односи између Египта и Србије добри, и да је с тим у вези у мају прошле године потписано Писмо о намерама о успостављању и развијању пријатељских односа и сарадње између Аутономне покрајине Војводине и Гуверната Александрије. Тада су, такође, и привредне коморе Војводине и Александрије закључиле Споразум о сарадњи.

На данашњем састанку се разговарало о могућностима интензивирања привредне сарадње са акцентом на области пољопривреде, кроз повезивње научних института и пласирање производа семенске индустрије из АП Војводине.

Било је речи и о размени културних посленика и сарадњи културних институција, те о промоцији туристичких потенцијала будући да је Нови Сад носилац титуле Европске престонице културе за 2022. годину.

Састанку је присуствовала и помоћница секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Видосава Ендерић.

fixed-img