Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, уторак, 26.06.2007

У Черевићу свечано отворено новоизграђено дечје игралиште

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 26. јун – У Предшколској установи «Љуба Станковић» у Черевићу, општина Беочин,отворено је ново игралиште за децу предшколског узраста и за основце. Изградњутерена помогло је Извршно веће АП Војводине са 860.000 динара, преко Покрајинскогсекретаријата за демографију, породицу идруштвену бригу о деци.
Покрајински секретар за демографију, породицу идруштвену бригу о деци Новка Мојић је рекла да је Предшколска установа  поднела захтев Извршном већу за изградњудечијег игралишта, које је издвојило средства из покрајинског буџета. Изграђеноје  ново савремено и маштовито дечјеигралиште за малишане из обданишта «Љуба Станковић» и основне школе «ЈованГрчић Миленко». Новка Мојић је истакла да је ново игралиште једно у низу дечјихпаркова за забаву, чију је изградњу помогао Секретаријат. И у другимвојвођанским општинама ће бити изграђена слична игралишта.
 Зграда ОШ «Јован Грчић Миленко» је грађена запотребе школске и предшколске деце, а 48 малишана, распоређених у две групе, похађајуобданиште у оквиру претшколске установе «Љуба Станковић», док нешто већи бројдеце иде у основну школу. 

fixed-img