Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 09.05.2024

У Новом Саду почело Европско првенство у самбоу

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста обратио се на отварању Европског првенства у самбоу, које се од 9. до 12. маја одржава у Новом Саду.

На овогодишњем првенству Европе за сениоре, јуниоре и млађе јуниоре учествује 700 такмичара из 30 земаља.

„Нови Сад  је поново домаћин великог спортског догађаја какво је Европско првенство у самбоу, што је за понос свих у целој Србији“, казао је Дане Баста истакаши да је наш град још једном показао да је велики град спорта.

Баста је нагласио да је ће Покрајинска влада и Покрајински секретаријат за спорт и  омладину и надаље подржавати овакве манифестације.

„О значају и квалитету овог шампионата говори и чињеница да је угостио Фeдора Јемељањенка, једног од највећих светских бораца, вишеструког шампиона у комбат самбоу и амбасадора Светске самбо федерације (ФИАС)“, рекао је ресорни секретар и додао да ће наши млади борци имати прилику да размене искуства са руском спортском легендом.

Баста је такмичарима пожелео успех и фер борбу, а организаторима да и ово првенство протекне на највишем нивоу.

На отварању се обратио и члан Градског већа за спорт Огњен Цвјетићанин, а шампионат је званично отворио председник Европске самбо федерације Сергеј Елисијев.

Првенство организује Самбо савез Србије под покровитељством Града Новог Сада, уз подршку Покрајинског секретаријата за спорт и омладину.

fixed-img