Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, уторак, 24.05.2022

За стипендије најталентованијим спортистима у Војводини највише новца до сада

Читај ми

Читај ми
AA

Најталентованијим спортистима у Војводини, узраста од 14 до 20 година, и спортским стручњацима данас су у Покрајинској влади уручени уговори о стипендирању, за шта је обезбеђено укупно 24 милиона динара.

Уговоре је уручио покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста, који је истакао да су ове године 33 гранска савеза конкурисала за стипендирање укупно 180 младих спортиста.

„Покрајински секретаријат за спорт и омладину одобрио је стипендије за 95 најталентованијих спортиста, од којих је шест у Развојном програму Олимпијског комитета. Спортски савези су кандидовали и 31 тренера, од којих ће Секретаријат  финансирати усавршавање  24 спортска стручњака. Ово је највећи број стипендираних младих спортиста од 2012. године“, истакао је Баста. Он је додао да је ове године издвојено и највише новца до сада за овај пројекат – 18 милиона динара за стипендије младих спортиста и шест милиона динара за усавршавање тренера у нашој покрајини.

Секретар Баста је изнео податак да је укупан годишњи нето износ стипендија за спортисте у Развојном програму ОКС преко 332.000 динара, а за остале стипендисте близу 160.000 динара.

„Покрајинска влада на овај начин показује да препознаје ваш потенцијал. Трудићемо се да у наредном периоду издвојимо још више новца за талентоване спортисте и тренере, јер сте својим залагањем заслужили подршку. Сигуран сам да ћете наставити да ′остављате срце на терену′, постижете нове успехе и да ћете у једном тренутку достојно заменити наше врхунске спортисте на олимпијским играма, европским и светским првенствима“, рекао је Баста, уз посебне честитке родитељима стипендиста на истрајности у оквиру овог значајног задатка.

Програм „Спортски таленти Војводине“, како је Баста подсетио, има посебан значај јер има циљ да идентификује младе спортске таленте, прати њихове резултате, тестира их у Пoкрајинском заводу за спорт и медицину спорта и правовремено улаже у њихов развој и напредак.

 

fixed-img